Servici windows ce pot fi debifate (Disable) pentru al face mai rapid

a   Poţi să reduci timpul de bootare şi să eliberezi din memorie, oprind serviciile, sau să le setezi în aşa fel încât să nu pornească odată cu Windows-ul. Acest lucru făcând ca pc-ul tău să devină mai rapid. Pentru a opri aceste serviici: Click-dreapta pe My Computer>Manage. Când fereastra de Management sa deschis, în partea stângă apasă pe Services and Applications (dă click pe semnul +) şi apoi selectează Services. Altă metodă de a ajunge la consola servici este aceasta: Start>Control Panel>Administrative Tools>Services

    Consola de Servicii îţi arată care servicii rulează (cele listate ca „Started”) şi cum este un serviciu setat să pornească: Automatic (lansează serviciul de fiecare dată când bootezi, fie că ai sau nu nevoie de el), Manual (nu se va lansa la startup, dar Windows ar putea lansa serviciul dacă sistemul de operare are nevoie de el) sau Disabled (nu se lansează, chiar dacă Windows are nevoie de el). Trecerea de la o stare la altă a serviciului se face în felul următor: Dublu click pe serviciu şi după caz alegem la Startup type: Automatic-Manual sau Disable, iar la Service status în funcţie de cea ce dorim, dacă dorim să oprim serviciul apăsăm pe Stop după ce în prealabil la Startup type am ales, Automatic sau Manual, iar dacă vrem să oprim un anumit servitiu apăsăm pe Stop după ce în prealabil la Startup type am alesDisable

1.. Alerter (Disable) – Anunţă userii de alertele administrative. Nefolositor în condiţii normale.
2.. Application Layer Gateway Service (Manual) – Folosit pentru Assign Publish şi servicii de Remove software.
3.. Automatic Updates (Disable) – Folosit pentru a verifica dacă vreun Update este disponibil pentru download. Puteţi folosi funcţia Windows Update.
4.. Backgroud Intelligent transfer Service (Manual) – Folosit pentru transfer de date asincron cu serverele http1.1.
5.. ClipBook (Disable) – Folosit pentru a stoca informaţii (Cut/Paste) şi a le împărţi cu alte calculatoare.
6.. COM+ Event System (Disable) – Putem seta pe Manual, multe servicii vor apela la el şi va porni. Personal, nu cunosc vreo aplicație care să folosească COM+,
7.. COM+ System Application (Disable) – La fel ca şi COM+ Event System.
8.. Computer Browser (Disable) – Conţine o listă a calculatoarelor din reţea. Acest serviciu nu este necesar unui sistem de sine stătător. Dacă aveţi reţea sau doriţi să daţi share la fişiere pentru reţeaua de acasă, ar trebui să porniţi acest serviciu.
9.. Cryptographic Services (Disable) – În esenţă confirmă semnăturile fişierelor Windows. S-ar putea că odată dezactivat acest serviciu, să vă apară mereu o căsuță de dialog care să se plângă de drivere necertificate.
10. DHCP Client (Disable) – Primeşte o adresă dinamică de IP de la serverul vostru DHCP. Dacă aveţi un IP static (deci, un IP care nu se modifică) puteţi să dezactivaţi acest serviciu. Dacă folosiţi modemul sau aveţi un IP dinamic lăsaţi-l aşa cum este.
11. Distributed Link Tracking (Disable) – Menţine link-uri cu fişierele NTFS în cadrul calculatorului sau în cadrul unui domeniu. Nu cred că mulţi au nevoie de aşa ceva.
12. Distributed Transaction Coordinator (Disable) – Are grijă de tranzacţiile care solicită resurse multiple. Eu am avut-o dezactivată şi a mers fără probleme.
13. DNS Client (Automatic) – Are grijă de numele DNS şi funcţiile de control ale domeniului Active Directory. Am constatat că dacă am dezactivat acest serviciu, navigarea pe Internet este mai greoaie. În principiu îi ia mai mult timp, să caute numele DNS cu acest serviciu setat pe “Off”. Se poate să fi fost doar calculatorul meu de vină, oricum puteţi testa şi voi personal.
14. Error Reporting Service (Disable) – Telefonează acasă la Microsoft când apar erori.
15, Fast User Switching Compatibility (Automatic) – Dacă dezactivaţi, veţi avea surpriza să constataţi că ecranul de logon este cel de la Windows 2000.
16. Fax Service (Disable) – Default, nu este instalat, aşa că nu-l activaţi.
18.FTP Publishing Service (Disable) – Folosit pentru a avea un server FTP pe reţeaua voastră.
19. Help and Suport (Disable) – Foloseşte o grămadă de resurse! De asemenea, se va activa singură, dacă daţi clic pe Help, din Start Menu, sau dacă apăsaţi F1.
20. Human Interface Device Access (Disable) – Dacă vreuna din perifericele dumneavoastră nu mai funcţionează, setaţi pe Automatic.
21. IIS Admin (Disable) – De obicei folosit împreună cu un site de web local sau cu servere FTP.
22. IMAPI CD-Burning COM Service (Disable) – Folosit pentru softul necesar scrierii CD-urilor din Windows XP. Eu însă prefer să folosesc Ashampoo.
23, Indexing Service (Disable) – Mănâncă o grămadă de resurse şi vă va încetini foarte mult calculatorul.
24. ISPEC Services (Disable) – Majoritatea useri-lor nu au nevoie ca această setare să fie activată, dar dacă sunteţi obsedaţi de securitate, setaţi Enable.
25. Logical Disk Manager (Disable) – Vital pentru a rula consola Disk Management MMC, pentru volume dinamice.
26. Logical Disk Manager Administrative Service (Disable) – La fel ca mai sus.
26. Message Queuing (Disable) – Nu este instalat, aşa că lăsaţi-l aşa cum este sau dezactivaţi.
27. Message Queuing Triggers (Disable) – Nu este instalat, aşa că lăsaţi-l aşa cum este sau dezactivaţi.
Messenger (Disable) – Trimite mesaje între clienţi şi servere.
28. MS Software Shadow Copy Provider (Disable) – Folosit împreună cu Volume Shadow Copy Service
29. Net Login (Disable) – Folosit pentru logon într-un Domain Controller.
30. NetMeeting Remote Desktop Sharing (Disable) – Risc foarte mare de securitate.
31. Network Connections (Automatic) – La mine are nevoie de el. Puteți dezactiva dacă merge conexiunea la internet, dacă nu activați-l.
32. Network DDE (Disable) – Dacă nu folosiţi serviciul Clipbook nu-l activaţi.
33. Network DDE DSDM (Disable) – La fel ca mai sus.
34. Network Location Awareness (NLA) (Manual) – Necesar pentru a fi folosit împreună cu serviciul Internet Connection Sharing.
35. NT LM Security Suport Provider (Disable) – Nu este necesar decât dacă folosiţi Message Queuing sau un server Telnet.
36. Performance Logs and Alerts (Disable) – Strânge informaţii despre performanţă şi le trimite către un log sau declanşează o alertă.
37. Plug and Play (Automatic) – Veţi avea nevoie de el! Dacă faceţi un upgrade sau schimbaţi vreo componentă, acest serviciu o va detecta.
38. Portable Media Serial Number (Disable) – Primeşte numere seriale de la playerele de muzică portabile conectate la calculatorul vostru. Dezactivaţi doar în situaţia în care totul funcţionează corect.
39. Print Spooler (Automatic) – Dacă nu folosiţi o imprimantă puteţi să dezactivaţi.
40. Protected Storage (Disable) – Permite salvarea parolelor locale sau chiar informaţii ale site-urilor web (Autocomplete). Nu-l dezactivaţi dacă folosiţi Autocomplete, altfel dacă doriţi o creştere de performanţă sau extra-securitate, dezactivaţi.
41. QoS RSVP (Disable) – Furnizează control de trafic într-o reţea folosind IPSEC şi pentru aplicaţiile ce suportă QoS, iar în plus are un adaptor ce suportă acest lucru
42. Remote Access Auto Connection Manager (Disable/Manual) – Creează o conexiune către o reţea atunci când un program solicită o adresă. Dacă lucrurile încep să se precipite atunci când dezactivaţi acest serviciu, puneţi-l pe Manual. Am înţeles că acest serviciu împreună cu cel de mai jos sunt folosite pentru conexiuni dial-up şi 56K. Dacă aveţi o conexiune dial-up setaţi-l pe Manual. Dacă aveţi probleme setaţi-l pe Automatic.
43. Remote Access Connection Manager (Disable/Manual) – La fel ca mai sus.
44. Remote Desktop Help Session Manager (Disable) – Risc de securitate!
46. Remote Procedure Call (RPC) (Automatic) – De o importanţă critică! Lăsaţi acest serviciu pe Automatic. Aproape totul depinde de acest serviciu pentru a funcţiona PC-ul.
47. Remote Procedure Call (RPC) Locator (Disable) – Ţine evidenţa bazei de date a serviciului RPC. Eu nu am găsit un motiv pentru a activa acest serviciu. Dacă ceva în cadrul reţelei cedează după ce dezactivaţi acest serviciu, setaţi-l pe Manual sau pe Automatic.
48. Remote Registry Service (Disable) – Risc de securitate! Acest serviciu permite altor useri să aibă acces la registrul vostru.
49. Removable Storage (Disable) – Folosit pentru a ţine evidenţa unităţilor media ce se pot ataşa. Dezactivaţi dacă nu aveţi dispozitive de stocare pe casetă, etc. Dacă unitatea voastră CD-ROM/DVD, începe să se comporte ciudat, puneţi acest serviciu pe Automatic. În mod normal, acest serviciu nu este necesar.
50. Routing and Remote Access (Disable) – Nimeni nu are nevoie de aşa ceva, aşa că dezactivaţi-l în afara situaţiei în care ştiţi la ce foloseşte.
51. Secondary Logon (Disable) – Acest serviciu
52. Security Accounts Manager (Disable) – Risc pentru securitate!
53. Server (Disable) – Dacă aveţi share dat la fişiere, internet sau imprimante în cadrul reţelei, lăsaţi acest serviciu aşa cum este. În caz contrar dezactivaţi-l.
54. Shell Hardware Detection (Disable) – Folosit pentru auto play al dispozitivelor precum carduri de memorie, etc. Unele, au nevoie de acest serviciu pentru staţia de docare.
55. Smart Card (Disable) – Dacă nu aveţi un Smart Card, nu aveţi nevoie de acest serviciu.
56. Smart Card Helper (Disable) – La fel ca mai sus!
57. SSDP Discovery Service (Disable) – Risc de securitate!
58. System Event Notification (Disable) – Folosit împreună cu COM+ Event System, acest serviciu anunţă anumite servicii particulare de evenimentele sistemului, ca de exemplu evenimentele de power sau cele logon.
59. System Restore Service (Disable/Automatic) – Alegerea este a voastră!
60. Task Scheduler (Disable) – Puteți dezactiva, pentru că foloseşte resurse. ATENȚIE! Dacă aveţi programe antivirus, ţineţi cont că depinde de acest serviciu ca să ruleze scanarea automată.
61. TCP/IP NetBIOS Helper Service (Disable) – Suport pentru NetBios peste TCP/IP. Dacă reţeaua voastră nu foloseşte NetBios, dezactivaţi această opţiune. Este un risc de securitate!
61. Telephony (Disable/Automatic) – Dacă aveţi legătură dial-up pentru internet cu modem 86K, lăsaţi setarea aşa cum este. Dacă aveţi cablu, server cu DSL, conexiune LAN, puteți dezactiva.
62, Telnet (Disable) – Risc de securitate!
63. Terminal Services (Automatic) – Acest serviciu este folosit pentru Fast User Switching, Remote Desktop şi Remote Assistance.
64. Uninterruptible Power Supply (Disable) – Eu nu am folosit niciodată UPS.
65. Universal Plug and Play Device Host (Disable) – Folosit împreună cu SSDP Discovery Service, detectează şi configurează dispozitivele UPnP din reţeaua voastră. Puteți să dezactivați, din motive de securitate!
66. Upload Manager (Disable) – Consider inutil, acest serviciu.
67. Volume Shadow Copy (Disable) – Folosit împreună cu MS Software Shadow Copy Provider Service. MS Backup foloseşte de asemenea acest serviciu.
68. Webclient (Disable) – Nu este necesar.
68. Windows Audio (Automatic) – Tot ce ține de sunet, pe calculator. Dacă nu vă place sunetul, dezactivaţi şi astfel economisiţi ceva ram.
70. Windows Image Acquisition (WIA) (Automatic) – Folosit pentru unele scannere şi camere video. Dacă dezactivaţi acest serviciu, scannerul sau camera nu mai funcţionează corect.
71. Windows Installer (Automatic) – Acest serviciu este folosit de aplicaţiile ce se instalează folosind fişierele MSI.
72 Windows Management Instrumentation (Automatic) – Remote Procedure Call (RPC) are nevoie de acest serviciu activat!
73. Windows Management Instrumentation Driver Extension (Automatic) – La fel ca mai sus.
74. Windows Time (Disable) – Setează ceasul automat prin contactarea unui server de pe internet.
75. Wireless Zero Configuration (Disable) – Configurează automat dispozitivele de reţea Wireless. Dacă nu aveţi aşa ceva, dezactivaţi acest serviciu.
76. WMI Performance Adapter (Disable) – Nu am găsit o folosinţă pentru acest serviciu.
77. Workstation (Automatic) – ATENȚIE! Lăsați acest serviciu aşa cum este!
 
    Eu aşa am setat serviciile din windows pe pc-ul meu, dar cum nu jucăm acel joc din copilărie, faceţi toţi ce fac şi eu ” vă sfătuiesc să vă mai interesaţi şi să adaptaţi aceste setări în funcţie de ceea ce doriţi de la pc-ul vostru. Eu unu, vreau să se, mişte bine” iar aceste setări îl ajută să facă acest lucru, După cum aţi citit, sau o să citiţi, pe acest blog mai sunt şi alte sfaturi pentru a face pc-ul dv. să, zboare „. Vă sfătuiesc să vizitaţi şi pagina Download a acestui blog.
 
    Dacă aţi urmat paşi, VĂ ROG, lăsaţi-mi comentări cu privire la efectul ce l-au avut aceste setări asupra pc-ului dv. De asemenea aştept şi alte sugestii cu servicii ce pot fii trecute la disable..
Pe pagina download veţi găsi acel program NLine cu care puteţi modifica windows-ul iar dacă vă doriţi un windows în funcţie de necesităţile dvs. e bine să ştiţi la ce puteţi renunţa, punând astfel windows-ul la o serioasă cură de slăbire de la 630 Mb la până-n 300 Mb fiind însă perfect funcţional
Reclame