Print screen din windows pentru XP, Vista si 7

indexgggg    Astăzi vă voi arăta o metodă simplă de a face print screen desktop-ului, implicit a imagini, ferestrei, pe care o aveţi în momentul acela afişată pe acesta. Vă întrebaţi poate la ce vă foloseşt acest lucru, ei bine sunt câteva situaţi în care un prinţ screen-ul vă poate ajuta, de exemplu, atunci când ne apare o anumită eroare la instalarea, închiderea sau chiar funcţionarea unui program şi neştiind care e cauza, sau rezolvarea, ne adresăm unui amic de pe mess, mail etc., care credem noi ne poate ajuta. Decât să îi explicăm întreg procesul şi să îi reproducem textul dat de acea eroare, mai bine îi trimitem un prinţ screen. De asemenea când ne facem un cont pe diferite reţele de socializare, la finalul procesului suntem rugaţi să reţinem anumite informaţi, aşa zise de siguranţă, utile în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut cu contul nostru [acesta vă este compromis] să îl puteţi reactiva şi în această situaţie e bine să faceţi un prinţ screen şi să salvaţi acea imagine într-un loc sigur, fiind greu de crezut că poate peste ani, o să vi le mai amintiţi, atunci când veţi fii întrebat.

    Pentru aceste cauze sau pentru altele doar de voi ştiute, o să vă explic mai jos cum se poate face un prinţ screen, fără să instalăm nici un alt program suplimentar, pentru aceasta având nevoie doar de sistemul de operare Windows, spun windows, pentru că acest prinţ screen îl voi face în acest sistem de operare.imagesgggg
     Pentru început căutaţi pe tastatură, tasta Print Scrn (este situată de regulă în dreapta sus) dacă vreţi să faceţi o captură a întregului ecran apăsaţi această tastă şi apoi mergeţi în Start>Programs>Accessories>Paint şi daţi Ctrl+V (Paste), sau odată pagina de Paint deschisă, mergeţi sus la Edit şi daţi de acolo>Paste.
     Dacă însă doriţi să faceţi o captură doar a unei pagini fără să mai capturaţi şi desktop-ul ca imagine de fundal a acesteia, atunci apăsaţi; Alt>Print Scrn şi după aceea paşi ce trebuie să îi urmaţi sunt aceaşi ca cei de mai sus Screenshot_1gggPrograms>Accessories>Paint>Ctrl+V. Nu uitaţi să salvaţi acest prinţ screen pentru aceasta mergeţi sus la File>Save As (alegeţi formatul şi calea unde vreţi să salvaţi) >Save.
    In Windows 7 puteţi folosi Snipping Tools  Start>All Programs>Accessoris, sau scrieti in bara Search din meniul Start>Snipping Tools. Dacă niciuna din cele două metode nu vă multumeşte va recomand un mic software numit LigntShot
 

Download LigntShot

Va fost de folos? DA sau Nu

 

 
Spor la treabă !
Reclame