Cum dezinstalezi corect antivirusul

jhjghjghjhghg    Mulţi veţi spune că acest articol e aproape inutil şi asta pentru că toţi ştiu cum se dezinstalează un antivirus. Sunt convins că în mare parte aveţi dreptate însă acest tutorial este dedicat situaţiilor în care un antivirus nu poate fi dezinstalat prin metoda clasică: Start>Settings>Control Panel>Add or Remove Programs sau cu ajutorul altor programe care se ocupă de acest lucru, amintesc aici de Revouninstaller pe care în găsiţi la pagina de Downlod (a acestui site), unde aveţi şi un videotutorial despre utilitatea acesta. Din diferite motive, uneori un antivirus nu mai vrea să se dezinstaleze în întregime, inpiedicand în acest fel reinstalarea lui sau chiar a altui antivirus, vă voi arată mai jos ce trebuie să faceţi pentru a reuşi să ştergeţi antivirusul când metodele clasice au dat greş. Voi vorbi despre Nod 32, pentru că eu cu acest antivirus am întâmpinat această problemă pe care am rezolvat-o prin metoda ce vă voi prezentat-o şi dvs.   Va trebui să intraţi în Modul Safe acest lucru se face prin două metode; Varianta 1 1 Închideţi şi apoi porniţi calculatorul 2 Când Windows-ul se încarcă, apăsaţi tasta F8. Pe ecran va apărea Advanced Options Menu. Dacă apeşi tasta F8 prea devreme, este posibil ca unele calculatoare să afişeze un mesaj de eroare. Dacă se întâmplă acest lucru, reîncepeţi de la pasul 1. 3 Alegeţi opţiunea Safe Mode din meniu, după care apăsaţi Enter Varianta 2 1 Start>Run>Scrieţi msconfig şi apăsaţi apoi Enter sau OK 2 Apăsaţi pe tab-ul BOOT.INI. 3 Bifaţi căsuţa din dreptul “/SAFEBOOT” şi apoi apăsaţi OK. 4 Restartaţi calculatorul. Acesta va porni în Safe Mode.

    Pentru a reveni la starea normală, repetaţi paşii 1, 2, 3, iar la pasul 4 debifaţi căsuţa “/SAFEBOOT “, după care restartaţi calculatorul. Windows-ul va porni normal.
    Pentru cei mai puţin experimentaţi propun prima variantă. Odată ajunşi în Safe Mode trebuie să urmaţi paşi prin care veţi dezinstala antivirusul manual, acest proces este cel mai critic dintre toate metodele. Aplică această metodă, atunci când toate metodele de mai sus au eşuat
     Click pe meniul Start şi apoi faceţi clic pe Executare (Run)
Scrieţi aici regedit şi apăsaţi Enter.
De la editorul de registry găsi următoarele taste şi ştergeţi-le:
A.HKEY_CURRENT_USER\Software\ESET
B.HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ESET
C.Key_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\egui
Click pe meniul Start>Panoul de Control>Folder Options >View>şi bifaţi>Show hidden files and folders.
II    Du-te la C: \\inf folderul WINDOWS şi a şterge INFCACHE.1 fişier din acel folder.
Reporniţi computerul şi după restart, ştergeţi următoarele trei dosare.
C:\Program Files\ESET
C: \Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET
C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\ESET.
    Dacă ceva nu poate fii şters, folosiţi un program special ce vă permite să faceţi acest lucru eu recomand Unlocker !.9.0 e foarte mic şi uşor de folosit, odată instalat nu mai rămâne decât să daţi click dreapta pe ce anume doriţi să ştergeţi să alegeţi unlocker în loc de delete şi apoi să alegeţi acţiunea ce doriţi să o întreprindă (găsiţi mai multe despre acest program căutând pe net informaţi)
    Urmând paşii de mai sus, aveţi posibilitatea să eliminaţi cu uşurinţă Antivirusul complet de pe computerul dvs. O să vă pun mai jos două link-uri unde se vorbeşte şi despre alte metode prin care puteţi dezinstala un antivirus când acesta vă face probleme. Eu sper ca voi să reuşiţi să dezinstalaţi prin metodele clasice şi să nu întâmpinaţi aceeaşi problemă ca şi mine, iar dacă o să vă loviţi de ea, ceea ce v-am spus mai sus să vă fie de un real ajutor. Alte metode propuse : metoda 1 ,metoda 2 . De asemenea sunt si anumite programe care se oferă să vă dezinstaleze antivirusul.

Va fost de folos? DA sau Nu

 

Reclame