Cum activez/dezactivez NumLock-ul unui laptop?

numlock      Nu scriam acest tutotial daca nepoata mea nu venea astazi( pentru a doua oara in decurs de o luna) să îmi spună că tastatura Notboock-lui ei in loc de litere in partea dreaptă tastează cifre si nu intelege de ce.

     Raspunsul e simplu, pentru ca a activat ( e clar din greseala) NumLock-ul. Pentru unii rezolvarea e usoară, dar pentru alţii această problemă e bataie de cap, iar pentru aceştia din urmă inclusiv pentru nepoata mea m-am gaândit să scriu acest tutorial.

    Să începem cu inceputul, in mod normal tasta NumLock se activeaza, sau dezactiveaza prin apăsarea ei. Iar in lipsa tastei Num Lk ( rândul de sus al tastelor in partea dreaptă).

Puteţi activa|dezactiva numloock-ul în felul următor :

1. Prin apasarea simultană a tastelor Fn+F11
2. Deschideti tastatura virtuala intrati in Start>Run>scrieti aici >osk  si daţi>Ok. Un alt loc unde  puteţi găsi tastatura virtuală; daţi click pe Start>Programs>Accessoris>Accessibility>On-Screen Keyboard. La Windows 7 o găsiţi si in Control Panel. După ce o să vă apară pe ecran, apăsaţi cu mouse-ul tasta NumLock de pe tastatura virtuală.
3. Dacă niciuna din aceste 3 metode (incluzând-o aici pe lângă cele doua şi pe cea in care e de ajuns simpla apăsare a tastei Num Lk) nu funcţionează, sau dacă după fiecare restart intâmpinaţi aceaşi problemă atunci ,, treaba” e mai serioasă şi trebuie să o trataţi ca atare.

Registry EditorStart>Run>scrieti in casuta Run regedit>OK, urmati calea HKEY_USERS>.DEFAULT>Control Panel>Keyboard. In panoul din dreapta modificati valoarea intrarii (String Value = REG_SZ) InitialKeyboardIndicators in una din urmatoarele:

0 – Dezactiveaza NumLock, CapsLock si ScrollLock
1 – Activeaza CapsLock
2 – Activeaza NumLock
3 – Activeaza CapsLock si NumLock
4 – Activeaza ScrollLock
5 – Activeaza CapsLock si ScrollLock
6 – Activeaza NumLock si ScrollLock
7 – Activeaza NumLock, CapsLock si ScrollLockPentru ca modificarile sa aiba efect, dati un restart !

 ATENTIE !!! Pentru a evita alte surprize neplacute, efectuaţi un back-up al registrilor sau mai simplu faceţi un print screen al ferestrei in caz că ceva va merge prost sa reveniţi la valorile iniţiale.

Va fost de folos? DA sau Nu

Reclame