Cum activez/dezactivez NumLock-ul unui laptop?

numlock      Nu scriam acest tutotial daca nepoata mea nu venea astazi( pentru a doua oara in decurs de o luna) să îmi spună că tastatura Notboock-lui ei in loc de litere in partea dreaptă tastează cifre si nu intelege de ce.

     Raspunsul e simplu, pentru ca a activat ( e clar din greseala) NumLock-ul. Pentru unii rezolvarea e usoară, dar pentru alţii această problemă e bataie de cap, iar pentru aceştia din urmă inclusiv pentru nepoata mea m-am gaândit să scriu acest tutorial.

    Să începem cu inceputul, in mod normal tasta NumLock se activeaza, sau dezactiveaza prin apăsarea ei. Iar in lipsa tastei Num Lk ( rândul de sus al tastelor in partea dreaptă).

Puteţi activa|dezactiva numloock-ul în felul următor :

1. Prin apasarea simultană a tastelor Fn+F11
2. Deschideti tastatura virtuala intrati in Start>Run>scrieti aici >osk  si daţi>Ok. Un alt loc unde  puteţi găsi tastatura virtuală; daţi click pe Start>Programs>Accessoris>Accessibility>On-Screen Keyboard. La Windows 7 o găsiţi si in Control Panel. După ce o să vă apară pe ecran, apăsaţi cu mouse-ul tasta NumLock de pe tastatura virtuală.
3. Dacă niciuna din aceste 3 metode (incluzând-o aici pe lângă cele doua şi pe cea in care e de ajuns simpla apăsare a tastei Num Lk) nu funcţionează, sau dacă după fiecare restart intâmpinaţi aceaşi problemă atunci ,, treaba” e mai serioasă şi trebuie să o trataţi ca atare.

Registry EditorStart>Run>scrieti in casuta Run regedit>OK, urmati calea HKEY_USERS>.DEFAULT>Control Panel>Keyboard. In panoul din dreapta modificati valoarea intrarii (String Value = REG_SZ) InitialKeyboardIndicators in una din urmatoarele:

0 – Dezactiveaza NumLock, CapsLock si ScrollLock
1 – Activeaza CapsLock
2 – Activeaza NumLock
3 – Activeaza CapsLock si NumLock
4 – Activeaza ScrollLock
5 – Activeaza CapsLock si ScrollLock
6 – Activeaza NumLock si ScrollLock
7 – Activeaza NumLock, CapsLock si ScrollLockPentru ca modificarile sa aiba efect, dati un restart !

 ATENTIE !!! Pentru a evita alte surprize neplacute, efectuaţi un back-up al registrilor sau mai simplu faceţi un print screen al ferestrei in caz că ceva va merge prost sa reveniţi la valorile iniţiale.

Va fost de folos? DA sau Nu

About these ads